Різкого зменшення кількості танків РФ на фронті треба чекати десь із середини 2025 року. Війна тоді буде іншою

Фото: Шустер online / Facebook

Травневі втрати армії РФ вражають і вкотре викликають суперечки про те, що техніка в них чи то скоро закінчиться, чи то не закінчиться ніколи.

Про швидкість вичерпання різних видів озброєння ми залишимо судити воєнним аналітикам, а я хочу описати процес, щоб не було плутанини в поняттях.

Осінтери зазвичай розносять втрати техніки за кількома категоріями:

1) знищена (усе, немає її);

2) кинута (із незрозумілою долею, часто її потім добивають скиданнями);

3) захоплена (зараз це рідкість, а ось під час харківського наступу такої вистачало);

4) пошкоджена.

У чисті втрати можна занести знищену, кинуту (із натяжкою) і захоплену.

Доля пошкодженої техніки, як я розумію, може бути різною. Якщо пошкодження невеликі, її можуть відремонтувати недалеко від фронту, а якщо серйозні – доправляють на заводи в Росію, де її або ремонтують, або "канібалять", або ховають.

Надходження техніки на фронт відбуваються кількома потоками:

1) відновлення старої зі складів зберігання;

2) виробництво нової;

3) ремонт пошкодженої.

Склади радянського заліза, звісно, були величезними, але життєздатної техніки на них усе менше й менше і рано чи пізно там залишиться лише неліквід. Тобто пункт 1, основний для постачань на фронт, випаде. І залишаться тільки 2 і 3 – нова й відремонтована.

Тобто говорити, що танки закінчаться, неправильно. Вони закінчаться на складах, але не закінчаться на фронті, поки триває виробництво нових і ремонт пошкоджених.

Говорити, що танки не закінчаться ніколи, формально правильніше, але їхнє виробництво значно менше за втрати, а це означає, що після спустошення складів кількість танків на фронті різко знизиться.

Щодо кожного з видів техніки аналітики дають різні прогнози. Наприклад, згаданим танкам дають рік-півтора, тобто різкого зменшення їхньої кількості на фронті треба чекати десь із середини 2025 року.

Щодо ББМ, наскільки я пам'ятаю, прогнозують трохи більші строки.

Після зменшення кількості бронетехніки наступати їм стане ще складніше (до речі, подивіться на нинішні темпи в масштабах усього фронту), та й у принципі війна буде іншою. Але до цього, звісно, ще треба дожити.

Джерело: Шрайк / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора