У Кремлі засцяли проводити таку саму мобілізацію, як у вересні – жовтні. Але розуміють, що без залучення нового "м'яса" справи хрінові. Тому вигадали напівзаходи

Фото: telekritika.ua

Із різних регіонів РФ починають надходити повідомлення про роздавання повісток. Поки що зачепило Чувашію, Воронезьку, Пензенську, Липецьку області, Красноярський край.

Регіональна влада розсилання повісток називає плановим і каже, що воно "не означає нічого, окрім необхідності уточнення даних".

Пєсков стверджує, що нової хвилі мобілізації не буде, а повістки розтають, бо "всі дані потрібно уточнювати, оновлювати".

Російські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляють, що з 1 квітня в Росії дадуть старт інформаційній кампанії з набору контрактників до збройних сил, до кінця року розраховують залучити до служби за контрактом до 400 тис. осіб.

Мовляв, під час "перевірки даних" громадянам пропонуватимуть за власним бажанням поїхати воювати в Україну. "Від пропозиції поїхати на фронт можна відмовитися".

Загалом поки що схоже на те, що у Кремлі засцяли проводити таку саму мобілізацію, як у вересні – жовтні, тому що вона тимчасово, але дуже вплинула на ставлення до влади. Водночас розуміють, що без залучення нового "м'яса" справи хрінові.

Тому вигадали такий напівзахід – кликатимемо на смерть добровільно, але переконливо.

В успіх цього заходу не дуже віриться.

До того ж треба зачекати на підтвердження, що ця історія розпочнеться масово по всій Росії. Одним із маркерів може бути скасування або перенесення планового призову, який мають проводити з 1 квітня до 15 липня. Тому що призовників і "добровольців" водночас система може не потягнути.

Джерело: Шрайк Ньюс / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора