Україна житиме, навіть якщо Зеленський не піде на другий строк. На відміну від прибацаних росіян нам не потрібні безальтернативні царі

Фото: Шрайк / Telegram

На УП з'явилося інтерв'ю з очільником Соціологічної групи "Рейтинг" Олексієм Антиповичем.

Ось його думка, що буде, якщо Володимир Зеленський не піде на другий строк:

"Це страшне питання. Я, дивлячись на якісь рейтинги довіри, розумію, що там порожнеча. Якщо він не йде, то там – нікого. Я маю всі рейтинги довіри людей, яких якось можна міряти. Це треба – для того, щоб президент не пішов на вибори, – він уже повинен готувати наступника. Тому що ця держава просто в тартарари розвалиться, якщо він не піде на вибори. Це моя точка зору".

Таке твердження – максимальна неповага до України. Бо якщо країна настільки залежить від однієї людини, то це не країна, а харизматична секта. А Україна, яка багато разів довела силу свого громадянського суспільства, очевидно, такою не є.

В Україні за 30 із лишком років уже шостий президент. І попри специфічність кожного з них, країна жила й живе далі. А зараз успішно бореться за незалежність і територіальну цілісність.

Україна сильна своїми горизонтальними зв'язками. У цьому наша головна відмінність від прибацаних російських імперців. Нам не потрібні безальтернативні царі, нам потрібні якісні державні менеджери, найняті на 5–10 років. Обираємо ми їх абияк, але хоча б намагаємося.

Не знаю, чим спричинений такий вірнопідданський екстаз Олексія Антиповича. Як соціолог він має знати, що другому строку чинного президента на цей момент ніщо не загрожує.

Хоча, можливо, саме цим і спричинений.

Джерело: Шрайк / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора