США більше не будуть повідомляти Росію про пересування своєї ядерної зброї. Американські боєголовки можуть бути просто біля кордонів РФ

Фото: Sergiy Taran / Facebook

США тепер не будуть повідомляти Росію про пересування своєї ядерної зброї. Також американські ядерні об'єкти будуть закриті для російських інспекцій. А раніше це було передбачено Договором про стратегічне наступальне озброєння.

Однак відтепер, із червня місяця, Росія не знатиме, скільки й де саме – можливо, прямо біля її кордонів – будуть розташовані американські боєголовки.

Це відкриває шлях до нової гонки озброєнь. Адже Росії треба буде знати, де і коли розташовані ядерні війська НАТО, і головне – мати готовність на це відповідати. А розробка засобів виявлення та, головне, нових озброєнь – це дуже дорого. Дуже-дуже дорого.

Це фінансово ну дуже невигідна історія для Росії. Холодна війна, нагадаю, була програна Радянським Союзом через неспівмірні витрати радянської економіки, спричинені нав'язаною Заходом гонкою озброєнь. І зараз ця історія може повторитися.

Але найбільша іронія в тому, що Раша сама першою 28 лютого в односторонньому порядку вийшла з Договору про стратегічне наступальне озброєння на знак протесту проти надання Заходом зброї Україні. А тепер пожиратиме результати власної "многоходовочної" політики.

Джерело: Sergiy Taran / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора