Жахає кількість назв вулиць, установ, держпідприємств, шкіл Києва, які носять імена відверто ворожих до України персонажів

Фото: Sergiy Taran / Facebook

Символічно, що бульвар Дружби народів у Києві перейменували саме на честь Міхновського – ідеолога творення української армії. Бо саме сильна армія – це і є запорука надійної дружби з усіма народами.

Міхновський випереджав свій час – коли намагався організувати чисельну українську армію, тодішні лідери Центральної ради його не підтримали, бо ні з ким воювати не збиралися... Історія з розумінням ролі армії в точності повторилася в наш час – лише з початком війни 2014 року політичний клас нарешті зрозумів, чому потрібна армія.

Іронія в тому, що і з перейменуваннями вийшла та сама історія. Коли я заглибився в тему, я жахнувся кількості назв вулиць, провулочків, установ, музеїв, держпідприємств, шкіл, які носять імена відверто ворожих до України персонажів. Ще більше дивує – чому так довго вони носили ці імена?

Від початку української незалежності багато хто продовжував жити в радянській історії, а комусь просто було байдуже. Але якби ще 30 років тому українці вичистили свій простір від ворожих імен, а натомість прикрасили вулиці іменами своїх героїв, дізналися б їхні історії, помилки й перемоги, то й нація до цього часу в нас була б зовсім інша, і на війну Путін, можливо, не наважився б.

Київрада ухвалила нові назви для ще 32 міських об'єктів. У столиці з'явилися, зокрема, вулиці Павла Загребельного, Михайла Брайчевського, Леопольда Ященка, Василя Доманицького, Івана Дзюби – це малі, але важливі кроки на шляху до великої перемоги України.

Джерело: Sergiy Taran / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора