"Репортери без кордонів" захищають не свободу слова, а свободу російської пропаганди

Більшість українців буде аплодувати рішенню СБУ про вислання журналістки "Первого канала" Анни Курбатової, особливо після її маніпулятивного сюжету про святкування Дня Незалежності в Києві, підкреслює політолог Віктор Уколов.

Рішення вислати журналістку нам підказала... сама Росія. У січні 2014 року Росія не продовжила візи Девіду Саттеру, якому був заборонений в'їзд на територію РФ.

На відміну від малознайомої дівчини, яку висилають тепер, Девід був відомий як колишній кореспондент The Financial Times, написав три (!) популярні книжки про Росію і СРСР...

ФСБ тоді нічого не пояснила, просто заявила, що перебування Саттера в Росії більше небажане.

Зазначу, що така ситуація сталася, коли між Росією і США не було територіальних конфліктів і воєн. Інша справа Україна і Росія тепер. Анексія українського Криму, фінансування і пряме вторгнення російських військ на Донбас зробило наші країни впевненими ворогами.

Тому щодо вислання журналістки більшість українців буде аплодувати СБУ, особливо після її упередженого і маніпулятивного сюжету про парад на День Незалежності.

Вас не дивує, чому я пишу "Репортерам без кордонів" по-російськи? Та тому що ця організація захищає не свободу слова, а свободу російської пропаганди.

Джерело: Віктор Уколов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора