Україна зараз намагається посилити позиції до саміту G20, де може бути укладено перемир'я. Але навіть повернення Херсона ще не очевидне

Фото: Вадим Васильчук / Facebook

Зеленський із Єрмаком підсвітили контрнаступ України. Інформації мало, писати переможні реляції ще зарано.

Я писав два тижні тому, що переговорам про перемир'я передуватиме спроба вийти в нову точку рівноваги. Спроба України посунути ворога в межах цього – це і є спроба посилити переговорні позиції на момент саміту G20 в Індонезії, де, можливо, буде укладено перемир'я. У межах цього сценарію на нас чекає ще приблизно місяць жорстких боїв.

У жовтні почнеться негода і можливості наступу почнуть обмежуватися для обох сторін. 8 листопада будуть вибори до Конгресу, які продемонструють, як зміниться баланс у США. Результати виборів можуть скоригувати позицію Білого дому. А 15–16 листопада відбудеться саміт G20 в Індонезії. Крім того, на початку листопада має бути зустріч Байдена із Сі Цзіньпіном.

Загалом, усе вказує на те, що в середині листопада буде розвилка, після якої буде або перемир'я, або захід на наступний рік із переходом ситуації у сценарій №2 (жорстка зима та переговори наприкінці зими – на початку весни) та сценарій №3 (жорстка зима і перехід до нової ескалації, яка затягнеться до середини осені 2023 року, коли формуватиметься чергова точка біфуркації).

У будь-якому разі я впевнений, що питання повернення Криму та Донбасу не буде вирішено для України. Навіть питання повернення Херсона ще не очевидне.

Джерело: Політика Андрусіва / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора