Черговість постачання зброї говорить про те, що наша спроба позбавити Росію спроможності вести війну почнеться не раніше квітня

Фото: Віктор Чумак / Facebook

За останні два тижні відбулося дуже багато подій і сказано було багато слів, які у своїй сукупності дають відповіді на головне питання війни: коли вона закінчиться?

Але давайте по порядку...

Ще на першому "Рамштайні" Ллойд Остін заявив, що метою Заходу в цій війні є "доведення Росії до такого стану, коли вона неспроможна буде вести жодну війну".

На минулому тижні майже дослівно це формулювання повторив Валерій Залужний, що наше завдання не просто перемогти, а зробити так, щоб Росія ніколи не змогла знову розпочати війну.

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що на території України зараз знаходиться 97% армії Росії.

У той час коли Росія веде новий наступ на сході України, США та їхні союзники скептично ставляться до того, що Москва накопичила достатньо сил і засобів для досягнення значних успіхів. Про це повідомляє сьогодні CNN із посиланням на офіційних осіб США, Великобританії та України.

Навіть найбільший скептик в американській армії, глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі на останньому засіданні у "Рамштайні" заявив, що "Росія вже програла війну стратегічно, тактично та операційно".

Навіть черговість постачання зброї – а зараз постачається зброя здебільшого оборонного характеру: протитанкова, протиповітряні засоби, артилерія, міномети та боєприпаси до неї, тоді як бронетанкова готується до постачання у складі вже готових підрозділів на кінець березня – говорить про те, що наша спроба позбавити Росію військової спроможності вести війну розпочнеться не раніше квітня.

До того ж завдання ЗСУ – в оборонних боях завдати максимальних втрат російській армії, щоб позбавити її не тільки військово-технічних, а й моральних спроможностей до ведення війни. Саме тоді найбільш потрібними будуть і літаки, і ракети великої дальності. І вони будуть.

Почати ще одну масову хвилю мобілізації Путіну буде вкрай важко на тлі відсутності будь-яких воєнних успіхів.

А можливий успішний наступ ЗСУ – де б він не відбувся – разом із зашморгом санкцій розіб'є примарні сподівання "російських еліт", що якось вдасться "пропетляти". І тоді почнеться реальний зворотний відлік часу до її закінчення.

Але як і чим закінчиться війна, я поки не знаю.

Ось такий оптимістичний прогноз.

Джерело: Віктор Чумак / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора