Уважно спостерігаю за подіями довкола закупівель Міноборони. Агонією "тендерної мафії" задоволений

Віктор Таран: Сподіваюся, жадібність окремих суддів не переможе їхнього страху перед громадянським суспільством
Фото: Viktor Taran / Facebook

Уважно спостерігаю за подіями довкола закупівель Міноборони. Для мене дуже важливо, щоб усе відбувалося чітко, прозоро та мінімально. Чому? Усе просто. Чим більше зекономимо коштів на закупівлю їжі – тим більше купимо зброї.

Тому дуже класно, що нарешті керівництво Міноборони спільно з Громадською антикорупційною радою взялися за цей процес. Були проведені перші за час повномасштабки відкриті торги Prozorro. Тільки на затверджених 16 лотах зекономили 3,5 млрд. Загалом – більше ніж 6 млрд.

Як результат – так звана тендерна мафія програла торги. Бо була впевнена, що відмінить їх. Але, слава богу, після публічного розголосу Міноборони і суди адекватно відреагували. Наразі структури, що подали позови, зокрема "Трейд Граніт Інвест", яку пов'язують із відомим фігурантом розслідувань НАБУ Андрієм Адамовським, програли чотири суди.

І тут почалося найцікавіше. "Мафія", яка наживалася всі ці роки на закупівлях, підключила Шарія, Рабіновича і Telegram-канали (у тому числі й визнані СБУ частиною мережі агентурних російських Telegram-каналів, що керуються ГРУ РФ) і почала нападати на Громадську антикорупційну раду і її "мотор" – одну з найвідоміших українських волонтерів Дану Ярову.

Це смішна і безперспективна агонія "тендерної мафії". Утім, судові процеси ще йдуть. Сподіваюся, жадібність окремих суддів не переможе їхнього страху перед громадянським суспільством. А як військовий агонією задоволений. Дякую громадськості та Міноборони.

Джерело: Viktor Taran / Facebook