Атаки по українських ТЕС росіяни планували на опалювальний сезон, але через Кримський міст їм довелося поквапитися. Це дає нам час

Фото: Владимир Фесенко / Facebook

Російські ракетні атаки по українських ТЕС – це нова тактика й новий фронт війни проти України. До того ж уже здійснюють повторні атаки для повного руйнування окремих енергетичних об'єктів.

Російська армія не може перемогти Збройні сили України на полях воєнних битв, тому у Кремлі вирішили використати терористичні методи й цілеспрямовані атаки по критично важливих об'єктах енергетичної інфраструктури України. Вони хочуть знеструмити й заморозити найбільші міста України й у такий спосіб послабити оборонний потенціал нашої країни і зламати волю українців до спротиву.

За різними даними, вони планували зробити це пізніше – під час опалювального сезону, на початку або напередодні зими, щоб ефект був сильнішим. Але через ситуацію із Кримським мостом довелося поквапитися. Тому ми маємо час у взаємодії з нашими міжнародними партнерами відпрацювати засоби й методи протидії цій терористичній тактиці Путіна.

Передусім ідеться про зміцнення нашої системи ППО навколо великих міст і критично важливих об'єктів інфраструктури (і не тільки енергетичної), а також ресурсну підтримку для швидкого відновлення зруйнованих об'єктів інфраструктури. Поза будь-яким сумнівом, буде і наша військова відповідь по російських цілях у прифронтовій зоні.

Війну проти інфраструктури путінська Росія починає не лише проти України, а й у гібридній формі проти Заходу, про що свідчать диверсії та кібератаки проти окремих інфраструктурних об'єктів у ЄС і США. І це ще один дуже сильний аргумент для необхідності жорсткіших дій Заходу проти Росії як країни-агресора.

Джерело: Владимир Фесенко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора