Із 2014 року росіяни воювали проти нас методами гібридної війни. Як виявилося у Брянській області, ці методи можна використовувати і проти РФ

Фото: Mykola Davydiuk / Facebook

Істерика в Росії триває. Учора у Брянській області РФ було збито два вертольоти Мі-8 і літаки Су-34 і Су-35. Усі члени їхніх екіпажів (дев'ятеро осіб) загинули. Російські джерела особливо підкреслюють, що це найбільші втрати російських ВПС за один день із березня минулого року, коли інтенсивні бої, зокрема повітряні, відбувалися в Київській області, на півночі України, та й по всій лінії фронту – і на сході, і на півдні України. Зараз інтенсивні бої відбуваються лише на окремих ділянках фронту на Донбасі. І ось такий "облом" для росіян.

У Росії досі розмірковують: що ж трапилося і як таке могло статися? Особливо веселить версія, що російські літаки та вертольоти потрапили в засідку. Звісно, брянські ліси дуже годяться для засідок, виявляється, навіть на повітряні цілі. Ну, а наша публіка щосили тролить росіян – і щодо "Брянської народної республіки", і щодо успішної роботи "Брянської системи ППО". Зрештою, згідно з давньою народною традицією в Росії – "на зло ворогу" можна бомбити "Воронеж" – чому б тоді не вдарити по своїх же літаках і вертольотах?

Ну, а якщо серйозно, то російське повітряне угруповання збиралося здійснити черговий наліт на Чернігівську область. Як вони думали, безкарно. Виявилося, що ні. Цього разу вони дістали зустрічний удар, і там, де не чекали. У підсумку це угруповання повністю знищили. Тішить, що проти російських агресорів застосовують нестандартні методи. Саме це дає найбільший ефект. І ось іще "іронія долі". Із 2014 року вони воювали проти нас методами гібридної війни. Як виявилося, ці методи можна використовувати і проти Росії, і на її ж території. Війна дедалі частіше і відчутніше приходить на російську територію. І це розплата за напад на Україну, за криваву та брудну війну Росії проти нашого народу. Далі буде більше.

Джерело: Владимир Фесенко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора