Коли чиновники підвищують податки в бідній країні, вони фіксують бідність. Україні потрібно ставати багатою країною

Фото: Володимир Поперешнюк / Facebook

Чим відрізняються багаті країни від бідних?

Перші протягом тривалого часу мали економічну свободу й низькі податки! Усі багаті країни, без жодних винятків. Підприємці в них встигли створити економічне диво, накопичили капітал, збільшили продуктивність праці.

Натомість у бідних країнах ніколи не існувало економічної свободи або вона була лише нетривалий термін, бо там завжди були тільки високі податки, суворі регулювання, завеликий державний апарат. Підприємці навіть не мали шансів створити добробут, накопичити капітал, розвинути технології, збільшити продуктивність праці.

І коли чиновники вкотре підіймають податки в бідній країні, вони фіксують бідність і стримують ріст економіки й добробуту населення. Це є кореневою проблемою, адже економіка, а не податки є джерелом фінансування оборони.

Скільки замучену корову не дій чи кволого гусака не обскубуй, більше молока й пірʼя не матимеш. Підняттям податків можна лише остаточно відправити корову з гусаком на той світ, тобто дотиснути економіку до колапсу.

Потрібно ставати багатою країною, бо бідній завжди бракуватиме ресурсів для захисту від зовнішнього агресора. А для цього потрібно менше заважати підприємцям, знижувати податки, проводити дерегулювання, приватизацію й скорочення всіх невійськових бюджетних витрат.

Джерело: Володимир Поперешнюк / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора