Відкладання визнання Тихановської обраною президенткою – це зрада білоруського народу з боку європейських країн

Фото: Vladislav L Inozemtsev / Facebook
Європейським країнам варто було б визнати обраною президенткою Білорусі Світлану Тихановську, вважає старший науковий співробітник Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, економіст Владислав Іноземцев.

Ось у мене таке дилетантське запитання у зв'язку з тим, що значна кількість країн (Польща, держави Балтії, Великобританія, а сьогодні, як повідомляють, Канада й Ірландія – хай пробачать мене ті, кого не перерахував) заявили про своє невизнання перемоги Лукашенка на минулих президентських виборах, заявивши про їх фальсифікацію. У дещо інших формулюваннях те саме зробив і Європейський парламент.

Але виникає запитання. Вибори були? Були. Явка була досить високою? Саме так. Лукашенко, на думку народу Білорусі й урядів країн, які висловилися про невизнання, на них не переміг? Інакше сприймати те, що відбувається у країні, неможливо. Але тоді як можна, не визнаючи переможцем виборів одну людину, не назвати таким його опонента? У західних столицях вважають, що величезні результати Канопацької і Ко такі, що за чесного голосування потрібен був би другий тур? Але це досить сумнівне припущення.

Чому тоді не визнати обраною президенткою Тихановську? На мій погляд, кожен день відкладання цього рішення – це нова зрада стосовно білоруського народу.

Я не хочу обговорювати, наскільки пані Тихановська буде гарною президенткою – це питання взагалі не має хвилювати нікого, окрім громадян Білорусі. Але я реально не розумію, чому зараз європейські політики обговорюють проблеми Білорусі... з Путіним? Чи все гаразд, просто я відстав від життя?

Джерело: Владислав Иноземцев / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора