Наші лікарі скаржаться на брак абсолютно всього. Але саме вони виписували довідки, якими прикривалися великі й малі злодюги

Фото: Юрий Романенко / Facebook

Зараз в Україні унікальний момент переоцінювання й відплати за багато що, вважає шеф-редактор інформаційно-аналітичного порталу "Хвиля", журналіст і блогер, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Не шкода. У цій трагедії лікарів, що борються з коронавірусом, які скаржаться, що бракує абсолютно всього, навіть найелементарнішого. Лікарям варто подумати і згадати багато що. Наприклад, про практики, коли злодій у картатій ковдрі діставав індульгенцію, ішов на лікарняний чи мав довідочку. Або дивиться лікар і бачить перед собою здорову людину, а він їй пише довідку, що вона інвалід. І липовий інвалід потім роками, ні, десятиліттями смокче у держави, і не лапу. І таких інвалідів мільйони.

Великі й малі злодюги, прикриваючись довідочками, довели, що вони почесні громадяни нашої держави, це відкривало дорогу до розкрадання мільярдів доларів через недофінансування системи охорони здоров'я. Як наслідок, достроково померли мільйони громадян без усяких коронавірусів.

А тепер злодюги терміново собі будують ВІП-палати, а лікарів змушують занижувати статистику щодо "корони". І вони слухняно беруть під козирок. Отже, неправильний моральний вибір на початку шляху призводить до фізичних страждань наприкінці його. Не відразу, за роки, десятиліття, але у фіналі "відплата за справи їхні". Ось про це треба скрізь говорити. В очі. Може, до когось і дійде. Адже зараз унікальний момент переоцінювання багато чого й відплати за багато що. Цим прекрасні ці дні. А скільки їх ще попереду! Але ви тримайтеся!

Джерело: Юрий Романенко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора