Чи використають росіяни ситуацію в Іраку, щоб напасти на Україну? Не думаю. Вони й так отримають усе, що їм потрібно

Фото: Юрий Романенко / Facebook

Російська влада дуже добре підготувалася до світової економічної кризи, вважає політолог, експерт із міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Тільки без паніки.

На тлі подій в Іраку, де авантюра Трампа з ліквідацією генерала Сулеймані може стати спусковим гачком до нової дестабілізації Близького Сходу і навіть війни, в Україні ширяться думки, мовляв, чи не використають ситуацію росіяни, щоб напасти на Україну. Я думаю, не планує Путін зараз нікуди йти. Ні на який Маріуполь чи куди там ще. Щоб яке завдання вирішити? Воду він і так отримає. Транзит газу отримав. В економіку України росіяни зараз почнуть повертатися. Одним словом, вони і так отримають усе, що їм потрібно.

Гебня дуже добре підготувалася до світової економічної кризи. Вони наскирдували бабла повну баньку. Чи грохнуть вони нас, якщо буде можливість? Так. Але не в цій ситуації. Що це для нас означає? Нічого. Ми нічого робити не будемо.

У мене в селі кури, вони бачать, як періодично одну з них ми забираємо і вона зникає назавжди. Що роблять кури? Нічого. Вони живуть у своєму циклі. Для того, щоб задовольнити мої потреби в їжі. Україна – це велика курка. Її життя визначає не її воля і мета, а потреба інших у їжі. Коли її потрібно буде з'їсти, її дістануть і з'їдять. До цього добре залишити мемуари "Перед неминучим. Життя очима курки 1991–202...".

Джерело: Юрий Романенко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора