У США скандал із розвідкою – вона катастрофічно переоцінила військову міць РФ і недооцінила ЗСУ. Через це Київ не дістав важкого озброєння

Фото: Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

У США спалахує черговий скандал з американською розвідкою – з її військовим підрозділом, який має назву РУМО – розвідуправління міністерства оборони.

Ідеться про провал військової розвідки США напередодні російської агресії проти України. Унаслідок провалу, як виявилося, катастрофічно переоцінили міць збройних сил РФ і дуже, щоб не сказати катастрофічно, недооцінили міць і стан Збройних сил України.

Розвідспільнота США складається із 17 різних незалежних агентств. І ось усі вони більш-менш відстрілялися – оскільки загалом американська розвідка попереджала про заплановане вторгнення Москви в Україну, починаючи з кінця жовтня. До того ж американська розвідка мала напрочуд точні дані про плани й наміри РФ. Але щодо оцінок, із якими виступило РУМО, то тут справа була погана.

Помилки в оцінках призвели до серйозних наслідків. У деяких кабінетах Білого дому вважали, що Збройні сили України розваляться за чотири дні після вторгнення РФ, а Київ буде взято – навіщо тоді постачати військову техніку українській стороні, якщо вона приречена на практично блискавичну поразку? Але знайшлися люди, які виступили за постачання. І потім сталося диво.

І зараз американські політики, військові, керівники розвідки кажуть: "Якби ми знали тоді, як складеться реальна ситуація на полі бою, варто було б порушувати питання про постачання зовсім інших озброєнь, включно з важкими".

Джерело: Юрий Швец – официальный канал / YouTube