Якщо дозволити вільний продаж зброї, на ґрунті взаємної ворожнечі чимало українців перестріляє один одного

Вогнепальну зброю в Україні повинні мати тільки представники правоохоронних органів і армії, переконаний екс-нардеп Віталій Журавський.

Народна прикмета: коли пройдисвіти, які тимчасово осіли у владних кабінетах, заїкаються про реформи – чекай сплеску хаосу і насильства. Чергове ноу-хау – ініціатива щодо вільного обігу зброї в Україні. Тобто недостатньо знищити медицину, науку й освіту – тепер комусь потрібно, щоб українці ще й перестріляли один одного до чортів собачих.

Лобісти вільного продажу й носіння зброї стверджують, мовляв, такі заходи необхідні, щоб кожен мав можливість себе захистити. Не згоден! У США, де приблизно третина населення володіє вогнепальною зброєю, від неї ж масово гине більше, ніж у будь-якій іншій країні. Саме цей факт став вагомою причиною для попереднього президента США Барака Обами порушити питання про заборону вільного продажу зброї. Але він не зміг цього домогтися.

В Україні, де триває війна, з величезною кількістю незареєстрованої зброї це може перетворитися на страхітливу трагедію. Рівень нетерпимості, ненависті та насильства в нашій країні зашкалює. Завтра, якщо дозволити вільний продаж зброї, на ґрунті взаємної ворожнечі чимало українців просто перестріляє один одного. І причиною тому може послужити елементарний побутовий конфлікт, зірване яблуко в чужому саду чи випадковий поштовх у громадському транспорті.

Переконаний – в Україні зброя має бути виключно у представників правоохоронних органів і армії. Крапка. А владі я б порадив сприяти утвердженню верховенства права, а не розводити токсичну демагогію.

Джерело: Віталій Журавський / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора