Кредитний зашморг МВФ затягується дедалі тугіше. Кожен українець уже заборгував МВФ по 50 тис. грн

Протягом останніх трьох років держборг України зріс утричі й до кінця 2017-го сягне 89% від ВВП країни, пише у своєму блозі на сайті "ГОРДОН" екс-нардеп Віталій Журавський.

Зашморг МВФ на виснаженій шиї Української держави затягується дедалі тугіше. Протягом трьох останніх років держборг зріс майже утричі – до $80 млрд. Тобто кожен українець заборгував МВФ по 50 тис. грн.

Ці разючі цифри – наслідок тотальної некомпетентності влади і повальної корупції. Ці цифри – сором і безчестя на тлі новин із Польщі, яка із 2008 року припинила брати кредити у МВФ і більше до них не бажає повертатися, піклуючись про вітчизняну безпеку і гідність держави.

Тимчасом в Україні до кінця 2017 року співвідношення держборгу до ВВП сягне 89%. Це перевищує допустимий рівень 60% ВВП для розвинених країн (Україна такою не є) і 40% ВВП для країн, що розвиваються. Влада переступила небезпечну межу!

Загалом у 2018–2020 роках Україна повинна погасити тільки за зовнішніми боргами приблизно $17,5 млрд, а це практично всі нинішні резерви НБУ у розмірі $18,035 млрд.

А тепер найголовніше. Якщо Україна не зуміє віддати борги, їй усе одно доведеться чимось розплачуватися. Але чим? Власним суверенітетом? Природними ресурсами?

Вихід тільки один – упор на розвиток реального сектору економіки, подолання корупції, відновлення верховенства права і як наслідок – залучення іноземних інвестицій. Не зробимо цього – загинемо в лайні!

Джерело: "ГОРДОН"