Не рекомендував би Вірастюку заходити у велику політику із чорного ходу. В Івано-Франківській області йому не дадуть працювати

Фото: Віталій Журавський / Facebook

Депутати Івано-Франківської обласної ради абсолютною більшістю прийняли рішення, у якому вимагають визнати довибори по виборчому округу №87 недійсними й оголосити повторне голосування.

На моє переконання, цілком слушна і законна вимога.

Попередній підрахунок голосів чітко вказував, що перемагає кандидат Шевченко. Однак у Надвірну прибув десант із 28 "зелених" нардепів із Києва і спецназ СБУ. Влада Зеленського включила весь адміністративний ресурс у підтримці свого висуванця Вірастюка.

"Слугам" вдалося добитися перерахунку голосів на п'яти дільницях, де переміг Шевченко. Результати голосування окружна виборча комісія анулювала. І кандидат Вірастюк, таким чином, вирвався вперед і став переможцем.

Шевченко вважає, що вибори вкрала діюча влада і СБУ. Справу розглядає суд. ЦВК без його рішення не збирається визнавати депутатом Вірастюка. Тому рішення депутатів обласної ради дуже і дуже своєчасне.

Не можна так відверто знущатися з виборців. Перемога повинна бути чесною, а не сфальсифікованою. Не рекомендував би прекрасному спортсмену Вірастюку заходити у велику політику із чорного ходу.

Якщо ОП додавить і згадану особу приведуть до присяги, то це громадськість оцінить не інакше як піррову перемогу. Із таким депутатом ніхто в парламенті не стане рахуватися. В Івано-Франківській області він перетвориться на персону нон ґрата. Працювати там Вірастюку ніхто не дасть.

Узагалі, я дивуюся видатним спортсменам – навіщо вони, не маючи ні знань у державному управлінні, ні досвіду, ні схильності до політичної діяльності, стараються відбирати мандати в тих, хто до цього підготовлений усім своїм життям?

Не знаю жодного спортсмена, який би, зайшовши у Верховну Раду, продемонстрував свою ефективність у якості народного обранця. Це не сталося ні зі штангістом Писаренком, ні з футболістом Блохіним, ні з легкоатлетом Бубкою, ні з борцем Тадеєвим, ні з баскетболістом Волковим...

Може, усвідомлення цього остудить голову Вірастюку?!

Джерело: Віталій Журавський / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора