Угорці слідом за німцями отримуватимуть газ із РФ в обхід України. Солідарність Заходу існує лише на папері

Фото: Віталій Журавський / Facebook

"Газпром" підписав з Угорщиною на 15 років контракт на постачання російського газу. Щороку в цю країну буде надходити понад 4,5 млрд м&³3; газу в обхід України.

Наші високопосадовці обурюються. Називають угорців зрадниками. Уже поскаржилися в Європейську комісію на предмет відповідності цієї угоди європейському законодавству у сфері енергетики.

Не забарилася й Угорщина. Вона назвала демарш України втручанням у її внутрішню політику.

Роками через нашу газотранспортну систему прокачували понад 4 млрд м&³3; російського газу в Угорщину. Щороку ми на цьому заробляли в середньому десь $200 млн.

Після завершення контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом" у 2024 році наша ГТС уже буде не потрібною угорцям. Від нас просто відмовляються. І ми втрачаємо немалі гроші.

Угорщина буде за транзит цього газу платити іншим країнам, тому що відносини з Україною тривалий час є не найкращими через проблеми з угорською меншиною в нашій країні. Питання щодо врегулювання діяльності угорських шкіл на Закарпатті так і не вирішено.

Затяжний конфлікт із Російською Федерацією щодо Донбасу, який у будь-який момент може перетворитися на гарячу фазу війни, не додає оптимізму як німцям, так і угорцям. Перші пішли на прокладання "Північного потоку – 2", угорці скористалися – також в обхід нашої території – іншим маршрутом.

Вони діяли виключно у своїх національних інтересах. І їх тут дуже важко в чомусь звинувачувати. Так звана солідарність колективного Заходу щодо захисту України існує лише на папері.

І, як висновок, усі наші державні мужі, які займаються енергетичним сектором України та отримують космічні зарплати з нашого бюджету, продовжують програвати перемовини з нашими сусідами. Якщо так і далі піде, то наша ГТС може перетворитися на непотріб. І стати пам'ятником головотяпству "зеленої влади".

Джерело: Віталій Журавський / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора