"Якщо цього немає в догляді – про здорове волосся можна забути". Трихологиня назвала поширену причину проблем із волоссям

Крім миття волосся шампунем, потрібно очищати шкіру голови спеціальним засобом
Фото: depositphotos.com

Українська лікарка-трихологиня, яка проживає в Польщі, Уляна Ерстенюк на своїй сторінці в Instagram заявила, що якісне очищення шкіри голови є одним з основних етапів догляду.

"Здорова шкіра дорівнює здорове волосся. Використання безсульфатних шампунів, забруднення, такі як пил, себум, залишки засобів стайлінгу, можуть забивати пори на шкірі голови", – написала фахівчиня.

Ерстенюк зазначила, що відсутність очищення або неправильне очищення часто призводить до закупорювання волосяних фолікулів, себорейного дерматиту, витончення й випадіння волосся.

"Якщо у твоєму догляді немає пілінгу – про здорове волосся можна забути", – попередила експертка.

Трихологиня пояснила, що омертвіла шкіра створює своєрідний бар'єр, який знижує ефективність косметичних засобів, оскільки через неї набагато важче проникнути активним речовинам. Вона наголосила, що пілінг потрібно вибирати за типом шкіри голови. Якщо пілінг використовують регулярно, але покращень не фіксують, це означає, що засіб вибрано неправильно. Ерстенюк порадила в такому разі звернутися по пораду до трихолога.

Контекст:

Ерстенюк прокоментувала найпопулярніші міфи про волосся.