Коли краще використовувати крем із гліцерином для зволоження шкіри. Косметологиня розповіла головні правила

За словами експертки, креми з гліцерином добре використовувати, якщо ви перебуваєте у вологому кліматі
Фото: depositphotos.com

Щоб креми, у яких міститься гліцерин, були ефективними, їх потрібно використовувати з дотриманням низки правил. Про це українська косметологиня Ангела Петраш розповіла 17 жовтня в новій публікації в Instagram.

"Гліцерин – це дуже гігроскопічна речовина, тобто він притягує і зв'язує молекули води, як губка. Тому вже багато років гліцерин використовують у косметиці як зволожувач, найдешевший і найпростіший для введення. Але ця "медаль" має дві сторони, – зазначила експертка. – Гліцерин притягує вологу з повітря на нашу шкіру лише тоді, коли вологість повітря перевищує 65%. Якщо ж вологість нижча (в опалювальний сезон, під час роботи кондиціонера або просто в сухому кліматі), гліцерин починає неминуче витягувати вологу з глибинних шарів шкіри, що спричиняє її пересушування. Тому засоби з гліцерином добре використовувати, якщо ви знаходитеся у вологому кліматі. І навпаки – уникайте використання гліцеринових кремів, якщо повітря сухе".

Косметологиня розповіла, що гліцерин також сушитиме шкіру, якщо його концентрація в косметиці надто висока. Експертка наголосила, що для зволоження шкіри цілком досить 5% гліцерину.

"Якщо гліцерин стоїть на початку списку інгредієнтів крему – значить, виробник, швидше за все, заощаджує на компонентах. Вибирайте засоби, де гліцерин (бажано рослинний) стоїть наприкінці складу, намагайтеся уникати високого вмісту гліцерину в нічних кремах, тому що обличчя зранку може виглядати набряклим, – порадила експертка. – А ще він повністю гіпоалергенний, що робить його незамінним компонентом косметики для чутливої ​​та реактивної шкіри".