Дайте влітку огіркам це підживлення – і вже протягом доби побачите результат. Експерт розповів, чим під час плодоношення удобрювати рослини

Про брак живлення, зазначив експерт, рослини сигналізують пожовклим листям
Скриншот: "Корисне TV" / YouTube
Автор українського YouTube-блогу "Корисне TV" 29 червня в новому ролику розповів, чим підживити огірки в період активного плодоношення, щоб зібрати щедрий урожай.

Про брак живлення, зазначив експерт, рослини сигналізують пожовклим листям. У такому разі він радить підживлювати огірки гуматом калію – органомінеральним добривом зі стимулюючим ефектом і фунгіцидною активністю.

"Застосовувати його можна на всіх городніх культурах. Гумат багатий на гумінові та фульвові кислоти, у ньому також присутні магній, калій, кальцій. Усе це потрібно рослині огірку, коли вона вступає в період плодоношення, тому що споживання харчування з ґрунту дуже велике і його потрібно відновлювати, щоб огірки не жовтіли й не відвалювалися", – порадив автор ролика.

Він зазначив, що перед внесенням підживлення потрібно зібрати всі огірки, які дозріли, і ретельно полити ділянку. Водночас розводити гумат калію треба, згідно з інструкцією на упаковці, в теплій воді, щоб не нашкодити огіркам, тому що від поливу холодною водою вони припиняють ріст.

"Протягом доби після підгодівлі ви вже побачите результат", запевнив експерт.

Контекст:

Щоб дати огіркам необхідні для росту корисні речовини, експерти також рекомендують приготувати підживлення з молока. Для приготування підживлення в 10 л теплої води розчиняють 1 л звичайного магазинного молока.

"Молоко це комплекс поживних речовин, які однаково корисні як для людини, так і для рослин. Особливо для огірків. Молоко робить ґрунт більш родючим. У ньому поселяються молочні бактерії, які перешкоджають появі грибків", зазначили експерти.