Як покращити родючість старого ґрунту без сидератів. Ці прості дії оновлять землю на вашому городі для нового врожаю

Оновлення ґрунту покращить ваш урожай
Фото: depositphotos.com

Авторка сторінки Sandra.Urbangarden у соцмережі Instagram 8 серпня поділилася своїм методом оновлення ґрунту перед новим садовим сезоном.

  1. Перший крок передбачає внесення на поверхню старого ґрунту овочевих і кухонних відходів, а також скошеної трави. Ці органічні матеріали збагачують ґрунт поживними речовинами, що сприяє його родючості й покращує структуру.
  2. Далі потрібно нанести шар ґрунту для грядок або горщиків. Це створює ідеальні умови для розвитку кореневої системи нових рослин.
  3. Після цього треба додати органічний компост, біогумус, перегній, який забезпечує додаткове джерело поживних речовин і сприяє розвитку корисних мікроорганізмів у ґрунті.
  4. Потім потрібно повторити нанесення шару ґрунту, що допоможе зберегти його структуру стабільною і сприятиме здоровому росту рослин.
  5. Додатково можна додати азоміт – мінеральну добавку, яка збільшує врожайність плодів завдяки багатому складу мікроелементів.
  6. Наступним етапом є мульчування, що допоможе зберігати вологу в ґрунті, контролювати ріст бур'янів і додатково збагачуватиме ґрунт під час розкладання мульчі.
  7. Завершальний крок – це полив, який забезпечить завершення процесу оновлення ґрунту, створюючи ідеальні умови для нового вегетаційного сезону.