Як сіяти буряки, коли випав сніг: важливі поради городника

Озимі буряки можна саджати і після випадання снігу
Фото: depositphotos.com

Про особливості посіву озимого буряка розповіла Gazeta UA.

  1. Сіяти буряки можна навіть після випадання снігу. Деякі культури добре висівати восени, і буряк – одна з них, що особливо підходить для жовтня і листопада.
  2. Найкраще сіяти буряки, коли вишні вже скинули листя. Оберіть ділянку, де раніше росли цибуля, гарбузові, пасльонові, бобові або конюшина. Уникати треба місць, де були шпинат, капуста, картопля, ріпак або морква.
  3. Для посіву буряків підійде добре освітлена ділянка з пухким ґрунтом, удобреним доломітовим борошном або деревною золою. Перед посівом звільніть ділянку на височині від бур’янів, каміння і коріння, додайте перегній (3 кг на 1 м&³2;), підготуйте рядки завглибшки 3 см.
  4. Якщо під час сівби випав сніг, із рядків його треба прибрати. Насіння розміщуйте з інтервалом 20 см, водночас воно не має бути сухим. Полив не потрібен ні до ні після сівби.
  5. Засипте рядки сухою сумішшю ґрунту, піску і компосту рівними частинами, а зверху – шаром мульчі з торфу (3 см) і накрийте гілками ялини. Для додаткового захисту зверху можна присипати грядку снігом.