Як застосовувати лушпиння цибулі проти колорадського жука та інших шкідників. Поради городників

Цибулеве лушпиння не варто викидати
Фото: depositphotos.com

Цибулеве лушпиння є натуральним добривом: багате на калій, кальцій, мідь і залізо. Як саме його застосовувати на ділянці, пояснило видання "На пенсії".

Цибулеве лушпиння вбиває патогенну мікрофлору в ґрунті й водночас підживлює рослину мікроелементами.

У разі пожовтіння листя огірків потрібно взяти дві жмені лушпиння, покласти його в емальований 10-літровий посуд, налити вщерть води й прокип'ятити п'ять хвилин. Відвару потрібно дати настоятися, потім процідити.

2 л відвару потрібно налити у відро, додати води. Обробити огірки по листі з обприскувача або лійки. Робити це потрібно вранці. Лушпиння, яке залишилося після проціджування, буде доброю мульчею.

У разі зараження огірків павутинним кліщем настоювати 200 г лушпиння в 10 л води протягом чотирьох-п'яти днів, процідити. Проводять не більше ніж три обприскування з проміжком п'ять днів.

Для боротьби з попелицею на овочевих культурах і з колорадським жуком на картоплі половину відра наповнюють лушпинням цибулі, заливають ущерть гарячою водою і настоюють добу. Настій проціджують, розбавляють водою у співвідношенні 1:2 і проводять обприскування.