Якщо малину посадити на цих ділянках, на врожай можна не чекати

Малину не треба саджати поряд з іншими культурами
Фото: depositphotos.com

Для успішного вирощування малини важливим є не лише продуктивний сорт, а й правильне місце посадження. Які місця не підходять для вирощування малини, пояснило видання "На пенсії".

Малина потребує достатньої кількості світла для повноцінного росту й плодоношення. Посадження в тіні сильно зменшить урожай і сповільнить розвиток кущів. Тому треба обирати сонячні місця, де сонячні промені освітлюватимуть малину хоча б шість – вісім годин на день.

На кислих, глинистих і торф'яних ґрунтах малина не буде добре розвиватися. Ці типи ґрунту можуть призводити до проблем із дренажем, що негативно впливає на кореневу систему рослини. Ідеальні умови для малини – це родючий, добре дренований і нейтральний або злегка лужний ґрунт.

Посадження в низинах або на ділянках, де часто накопичується вода, може призвести до гниття коренів і загибелі кущів. Для успішного росту треба обирати добре дреновані ділянки з обов'язковим урахуванням рівня ґрунтових вод.

Близьке залягання ґрунтових вод буде завадою для розвитку малини. Культура потерпатиме від надмірної вологості, а це негативно позначиться на врожайності.

Малина не любить конкуренції за світло й поживні речовини. Поряд із великими деревами вона буде в тіні й не зможе розвиватися як належить. Коренева система сусідів забиратиме воду й мінерали, потрібні для повноцінного росту куща малини.

Треба остерігатися посадження малини поруч із певними культурами. Наприклад, сусідство з обліпихою, жасмином, вишнею, виноградом, а також іншими ягідними рослинами, такими як ожина, може бути невигідним через конкуренцію за ресурси. Небажано саджати малину поблизу суниці, полуниці, яблуні, сливи, груші, абрикоса й айви.