"Якщо не вжити заходів, урожай різко знизиться". Терміново спробуйте це в боротьбі з пероноспорозом

Якщо на листі з'явилися плями – заходів потрібно вживати терміново
Фото: depositphotos.com

Зі зниженням температури часто починаються грибкові захворювання огірків. Як боротися з пероноспорозом (несправжньою борошнистою росою) розповіла авторка YouTube-каналу "Дім та присадибна ділянка".

"Несправжня борошниста роса вражає листя, яке згодом починає сохнути. Якщо не вжити заходів, урожай різко знизиться", – сказала городниця. Вона попередила, що, якщо не боротися з несправжньою борошнистою росою, ця хвороба здатна повністю знищити рослини за три-чотири дні.

Ефективним засобом боротьби з пероноспорозом є перекис водню.

Метод 1

Перекис водню 3% перелити в пляшку з дозатором і побризкати все уражене листя. Так можна зупинити поширення грибка. Важливо обробляти листя з нижньої частини, де бачите пошкодження.

Метод 2

Перекис водню 3% і теплу воду потрібно змішати у пропорції 1:3 або 100 мл перекису на 300 мл теплої води. Температура води має бути до +25 °C.

Оскільки всі шкідники й грибкові захворювання розмножуються на нижній частині листя, потрібно обробляти рослину саме там.

Контекст:

Якщо огірки виросли гіркими, виправити їхній смак уже неможливо. Щоб наступний урожай мав добрий смак, культуру необхідно підживлювати. Потрібно використовувати добрива з азотом, калієм і магнієм.