Якщо після цієї культури під зиму посіяти зубчики часнику, буде щедрий урожай. Городниця розповіла головні правила сівозміни

Найкраще часник садити на ділянках, де до цього росли бобові
Фото: depositphotos.com

Авторка українського YouTube-каналу про садові й польові роботи "Городниця з Одеси" розповіла, після яких культур найкраще садити озимий часник на городі, щоб зібрати щедрий урожай.

"Ви здивуєтеся, але це має велике значення, – зазначила авторка ролика. – Сівозміна за правилами дуже важлива для рослин і врожаю".

За словами експертки, часник поглинає велику кількість калію та фосфору, тому його потрібно садити на ділянках, де росли культури з рясною листяною масою, які менше потребують цих елементів.

"Садити часник потрібно після таких рослин, які забирають поживні речовини з глибоких шарів ґрунту, – розповіла городниця. – Це овочі зі стрижневою кореневою системою".

Експертка наголосила, що найкраще часник садити на ділянках, де до цього росли бобові.

"Вони роблять у ґрунті запас азоту, який потрібен часнику дуже рано й у великій кількості", – пояснила вона.

Також часник дасть щедрий урожай там, де перед цим росли зернові культури – жито, овес і гречка, які "добре піднімають органіку з глибини". Часник також садять там, де росли огірки, патисони, кабачки, капуста.

Контекст:

Щоб зібрати щедрий урожай часнику, потрібно вибрати для посіву так звані жіночі зубчики. Найголовнішою ознакою таких зубчиків є їхня округла форма, що віддалено схожа на яйце.