Названо найефективніший метод поливу троянд

Під час поливу троянд варто використовувати лійку з розпилювачем
Фото: depositphotos.com

Щоб троянди цвіли й були здоровими, важливо обрати правильний метод поливу. Видання "На пенсії" попередило, що поливати троянди у спеку категорично заборонено.

Час для поливу

Найкраще поливати троянди вранці або ввечері, коли сонце не таке активне. Вода вбереться краще й не випаровуватиметься надто швидко.

Поливати троянди у спеку категорично не рекомендують: це може призвести до опіків на пелюстках і листі.

Частота й інтенсивність поливу

Обирати частоту поливу треба залежно від кліматичних умов і типу ґрунту. У середньому троянди потрібно поливати один-два рази на тиждень протягом сухого періоду, а під час дощової погоди можна зменшити кількість поливів.

Троянди не можна переливати, оскільки вони можуть почати хворіти і цвітіння погіршиться.

Кількість води, яка потрібна трояндам, залежить від їхнього віку, розміру й фази розвитку. Дорослі рослини треба поливати рясніше, ніж молоді. У середньому на один великий кущ потрібно 5–10 л води за один раз.

Поливати троянди треба під коріння, уникаючи потрапляння води на листя й квіти. Це допоможе запобігти розвитку грибкових захворювань і гнилі. Можна використовувати лійку або шланг із м'яким розпилювачем для рівномірнішого розподілу води.

Найефективніший полив

Таким буде глибокий полив, який дасть змогу оросити землю навколо коріння троянд так, щоб вода проникала глибоко у ґрунт і досягла найвіддаленішого коріння.

Після поливу можна додати добрива, щоб підтримати ріст і цвітіння трояндових кущів.