Не використовуйте цього добрива, інакше хвора орхідея одразу загине. Експерти розповіли, чим не можна лікувати кореневу гниль

Зазвичай коріння орхідей починає гнити через надмірний полив
Фото: depositphotos.com

Лікування кореневої гнилі в орхідей за допомогою кориці, яку вважають популярним природним засобом боротьби із грибковими й бактеріальними інфекціями, може спровокувати загибель усієї рослини.

Про це розповідають у публікації під назвою "Уникайте цього популярного міфу про корицю, якщо хочете врятувати свої орхідеї", опублікованій на сайті профільного видання House Digest.

За словами експертів, кориця є їдкою речовиною, тому може знищити не лише кореневу гниль, а й саме коріння, ослаблене після зараження. Щоб ефективно боротися з кореневою гниллю, автори публікації рекомендують з'ясувати причину появи грибка, а потім дібрати відповідне лікування й заходи профілактики.

Зазвичай, наголошують у публікації, коріння орхідей починає гнити через надмірний полив, унаслідок чого в ємності збирається велика кількість води. Експерти попереджають, що навіть невелика кількість спеції може виявитися небезпечною для рослини й убити орхідею, висушивши її.

Контекст:

Щоб орхідея відновилася після хвороб, досвідчені квітникарі рекомендують використовувати для її підживлення органічне добриво, приготовлене з батату й часнику.