Один препарат працює вночі, другий – удень, знищуючи грибок. Садівник назвав фунгіциди для другого оброблення абрикосів "по цвіту" проти моніліозу

Під час другого оброблення абрикосів садівник рекомендує додати до розчину препарат для кращого запилення
Скріншот: Сад-Топ / YouTube

Автор українського YouTube-каналу про садові й польові роботи "Сад-Топ" розповів, як і чим провести друге оброблення абрикосів проти моніліозу під час цвітіння плодового саду.

За словами автора ролика, для приготування суміші він використовує 5 г фунгіциду "Хорус" на 10 л води, додаючи також до цього розчину 15 г малотоксичного фунгіциду проти гнилей плодових культур "Тельдор".

"Для кращого запилення додаю [стимулятор] Boroplus і екстракт морських водоростей, – зізнався садівник. – "Хорус" допоможе ввечері і в нічний час, коли буде низька температура до +5 °С. Він не знищує моніліоз, але він його дуже пригнічує. "Тельдор" працює при +15 °С і вище в денний час. Він руйнує мембрану клітини гриба, тому досить добре буде знищувати грибок моніліозу".

Автор ролика додав, що не нав'язує своєї схеми оброблення підписникам, але сам робить саме так.

Контекст:

Моніліальний опік – це грибкове захворювання, яке вражає квіти, зав'язі, квітконіжки, гілки, унаслідок чого вони мають "спалений" вигляд.

До захворювання схильні переважно кісточкові й насіннячкові культури. Дерева, які уразила інфекція, не плодоносять.