Подрібніть ці кухонні відходи у крихту – й орхідея знову оживе. Експерти розповіли, як без хімії підгодувати кімнатні рослини

Для підживлення орхідей можна використовувати шкірку бананів або яєчну шкаралупу
Фото: depositphotos.com

Щоб орхідеї зацвіли вдома, їх необхідно удобрювати. Про різні способи органічного підживлення розповіла американська садівниця Керолін МакБрайд у своєму блозі на сайті "Чай із матір'ю-природою". Її поради цитує видання Daily Express у публікації "Орхідеї, які перебувають на межі смерті, зазнають дивовижних змін, якщо їх годувати кухонними відходами".

"Орхідеям для нормального розвитку необхідні кальцій і калій. Щедрим джерелом цих елементів є яєчна шкаралупа. Просто збережіть розбиту яєчну шкаралупу й подрібніть її у крихту за допомогою блендера", – зазначила експертка.

Вона додала, що джерелом кальцію також є курячі кістки.

"Висушіть курячі кістки й подрібніть їх до консистенції піску. Помістіть це в миску й додайте чайну ложку патоки і листя зеленого чаю, які містять азот. Влийте чайну ложку молока, щоб забезпечити рослину калієм, азотом і фосфором. Перемішуйте, поки все не стане коричневим. Додайте рисову воду, у якій міститься тіамін, рибофлавін і ніацин", – порадила експертка.

Вона також порекомендувала використовувати для добрива орхідей банани.

"Наріжте шкірку на дрібні шматочки й акуратно змішайте її із ґрунтом орхідеї. Шкірка містить фосфор, азот, магній, поташ і, звісно ж, калій", – порадила садівниця.

Контекст:

Для поливу орхідей необхідно використовувати відстояну або відфільтровану м'яку воду, спрямовуючи її тонкою цівкою на поверхню субстрату вздовж краю горщика. Поливати потрібно доти, доки знизу на блюдці не з'явиться водичка. Залишки води рослина із часом вбере або ж вода випарується.