Цей інсектицид захистить картоплю від колорадського жука. Експерти розповіли, як урятувати майбутній урожай від шкідників

Колорадські жуки харчуються проростками, листям і бульбами картоплі
Фото: depositphotos.com
Автори українського Instagram-блогу про садові й городні роботи "Аптека садівника" в новій публікації розповіли, як знищити колорадського жука на картоплі.

Експерти наголосили, що листю картоплі шкодять як личинки, так і дорослі жуки.

"Личинки спочатку живляться на нижньому боці листка, а потім переходять на верхній і повністю його об'їдають. Знищивши листя на одній рослині, вони перебираються на іншу. Жуки живляться проростками, листям і бульбами. Потенційні втрати врожаю від нашестя колорадського жука можуть сягати від 7% до 36,5%", – зазначають у публікації.

За словами експертів, щоб знищити колорадських жуків, необхідно застосовувати сучасні засоби захисту. Автори публікації радять використовувати інсектицид контактно-системної дії "Гудвін" і добриво для підживлення рослин "Авангард Гроу Аміно".

Перше оброблення бінарним комплектом треба проводити під час вегетації культур у разі появи шкідників.

Для другого оброблення експерти радять використовувати ще один бінарний комплект для одночасного контролю за колорадським жуком і здійснення позакореневого підживлення рослин – препарати "Ато Жук" і "Авангард Стимул".