Розбризкайте це на листя – і орхідея знову оживе. Експерти розповіли про ефективне органічне підживлення, багате на вітаміни й мінерали

Щедро розбризкайте рідке добриво з пульверизатора на верхню і нижню частину рослини, приділивши увагу основі й корінню
Фото: depositphotos.com

Із переспілих бананів можна приготувати вдома ефективне й безпечне органічне підживлення для орхідеї. Про те, як це зробити, розповідають у навчальному відео під назвою "Не викидайте цього. Завдяки йому швидко ростуть і неконтрольовано цвітуть", опублікованому 22 грудня на YouTube-каналі про квітникарство Dream Garden.

"Бананове добриво містить багато мінералів, таких як азот, калій, магній, а також вітаміни груп А, В, С. Використання бананового підживлення покращує стан рослини, а калій допомагає рясно і довго цвісти", – зазначили експерти.

Інгредієнти:

  • два стиглі банани;
  • 1,2 л води;
  • 2 л води.

Приготування

  1. Наріжте банан на дрібні кружечки.
  2. Покладіть у каструлю й залийте водою.
  3. Поставте на вогонь і варіть протягом 15 хвилин.
  4. Остудіть, а потім процідіть.
  5. Розведіть отриманий відвар у 2 л води.

Застосування

Щедро розбризкайте рідке добриво з пульверизатора на верхню і нижню частину рослини, приділивши увагу основі й корінню. Цей метод підживлення, зазначають експерти, називають позакореневим. За словами авторів відео, вносити підживлення досить раз на два тижні.

Контекст:

Органічне підживлення для орхідеї, завдяки якому рослина почне рясно цвісти, можна також приготувати із червоної квасолі.