Розчиніть цей препарат у воді – і зберете щедрий урожай. Городниця розповіла, як екстрено захистити томати й перці від верхівкової гнилі

Основна причина появи верхівкової гнилі – брак кальцію
Скріншот: Сімейний Сад / YouTube

Авторка українського YouTube-блогу про садові й польові роботи "Сімейний сад" 29 липня розповіла, як екстрено врятувати урожай томатів, перців, кабачків і динь від верхівкової гнилі.

"Після спеки прийде верхівкова гниль і знищить увесь урожай, якщо вчасно й правильно його не захистити. Високі температури спричиняють швидке випаровування вологи – це ускладнює засвоєння рослинами кальцію. Його нестача призводить до формування темних водянистих плям, що є ознакою верхівкової гнилі", – зазначила городниця.

За словами блогерки, основна причина появи захворювання – брак кальцію.

"Верхівкову гниль можуть також спровокувати різкі перепади погоди від занадто сухої до занадто вологої й передозування при підживленні азотом, калієм і магнієм", – розповіла авторка блогу.

Вона підкреслила, що в боротьбі з верхівковою гниллю основне правило – запобігати, а не лікувати. Вона порадила використовувати для підживлення томатів, перців, кабачків і динь розчин кальцієвої селітри.

Для його приготування потрібно 20 г препарату розчинити в 10 л води. 

"Підживлення рослин проводжу по листку, щоб їх захистити, – зазначила городниця. – Майте на увазі – усе добре в розумній кількості. Кальцій є антагоністом калію. При внесенні великої кількості кальцію може утворитися нестача калію, що погано вплине на дозрівання плодів".