Схожість насіння – до 95%. Якщо хочете з газону щільний м'який килим, посійте ці три найкращі сорти трав. Рейтинг експертів

Три види газонної трави сформують м'який трав'яний килим
Фото: depositphotos.com

Про найкращі варіанти газонних рослин, які ідеально підходять для посіву біля будинку, 14 серпня розповіли автори в Telegram-каналі "Родзинка саду. Саджанці, вирощування рослин".

  1. Конюшина.
    Є понад 300 видів конюшини, проте для створення газону підходить лише приблизно 20. Це рослина, яка виконує роль ґрунтового покриву, але вже на другий рік її потрібно контролювати, щоб вона не розросталася надто активно. Для підживлення найкраще використовувати фосфорно-калійні добрива, застосовуючи їх двічі на рік.
  2. Тонконіг лучний.
    Ця рослина швидко розростається, однак у перший сезон треба ретельно видаляти бур'яни і вносити органічні добрива для забезпечення гарного росту. Варто зазначити, що тонконіг має слабкий опір бур'янам.
  3. Костриця червона.
    Уже за два місяці після посіву ця трава густо проростає, маючи високий показник схожості насіння – до 95%. Костриця може довго обходитися без поливу, проте вона схильна до витоптування й росте на одному місці не більше ніж чотири сезони.