"Запах ще той". Садівник розповів, як приготувати ефективне органічне добриво, якому "немає рівних"

Підживлення з курячого посліду підходить для огірків, малини, помідорів, а також декоративних квітів
Фото: depositphotos.com

Автор українського YouTube-каналу "Наша дача!" розповів, як приготувати органічне добриво з курячого посліду для підживлення рослин у травні – у перший період вегетації. За словами садівника, щодо ефективності цього добрива з курника "немає рівних".

"Перша половина вегетації – це період, коли рослини нарощують зелену масу. І коли йде розвиток листяної маси, рослинам потрібно більше азоту, – розповів автор ролика. – Саме такий склад у курника".

За словами садівника, крім азоту, курячий послід містить фосфор, сірку, залізо, марганець і цинк. Він зазначив, що для приготування добрива можна використовувати як куплений курячий послід, так і домашній, але за умови, що йому вже кілька років і він розклався й підсушився.

Фото: depositphotos.com

"Спосіб приготування взагалі не відрізняється", – додав він.

Автор ролика рекомендує приготувати концентроване добриво, використовуючи на одну частину курника одну частину води. Садівник також порадив додати в розчин 50 мл мікробіологічного препарату, який містить мікроорганізми.

"Добриво повинно постояти протягом п'яти днів, – розповів він. – Єдине, воно не підходить для людей, які не хочуть нюхати, тому що запах ще той".

Як використовувати

1 л добрива розчиніть у 10 л води і цим розчином поливайте рослини під коріння. Підживлення підходить для огірків, малини, помідорів, а також декоративних квітів. Повторне підживлення за потреби можна провести за два тижні.

Як зберігати концентрат

Садівник рекомендує накрити концентрат харчовою плівкою, залишивши невеликий отвір, і поставити в тепле місце.