Внесіть у серпні під плодові дерева це підживлення, щоб наступного літа отримати щедрий, здоровий урожай

У серпні для підживлення дерев не можна вносити азотні добрива
Фото: depositphotos.com

Як після збору врожаю підготувати дерева зі свого саду до наступного сезону, розповіло 31 липня видання Gazeta.ua.

Наприкінці літа плодові дерева закладають бруньки, з яких формуватиметься врожай наступного року. Тому сад у цей період потребує особливого догляду й підживлення.

Яблуні та груші: рекомендують вносити 30 г калійної солі, 50 г суперфосфату і 100 г золи на 1 м&³2; пристовбурного кола. Можна також здійснити позакореневе підживлення, обприскуючи крону гуміновим добривом. Для цього потрібно 5 г сухого порошку розчинити в 10 л води температурою +25...+28 °С. Найкраще підходить гумат натрію, але за його відсутності можна використовувати гумат калію з мікроелементами.

Абрикоси, алича, вишні, сливи й черешні: підживлюють розчином із 3 ст. л. суперфосфату і 2 ст. л. сульфату калію, розчинених у 10 л води. Цей розчин вносять на 1 м&³2; площі, відведеної під кісточкові культури.

Сухі добрива рівномірно розсипають по всій площі стовбурного кола, закладають на глибину до 3 см і рясно поливають водою.

Під час підживлення рідкими добривами роблять кілька ямок по периметру крони дерева, куди вносять добрива. Що більше ямок, то ефективнішим буде підживлення.

Такий спосіб підходить як для дорослих дерев, так і для молодих. Внесення добрив за цією схемою також допомагає рослинам добре пережити зиму.

У серпні не варто підживлювати плодові дерева добривами з азотом, щоб вони не почали рости і змогли підготуватися до зими. Також не потрібно обробляти дерева препаратами на основі заліза й міді – це краще робити пізно восени.