"Завдяки цим секретам томати будете відрами збирати". Городник розповів, як виростити великі й солодкі помідори

За словами блогера, якщо врожай не збирати вчасно, то й томати дозріватимуть повільніше
Фото: depositphotos.com

Автор українського YouTube-каналу "Корисне TV" 9 липня назвав головні правила, завдяки яким томати дадуть щедрий урожай смачних і великих плодів.

За словами городника, однією з головних умов вирощування щедрого врожаю є правильне поливання томатів.

"Краще за все зробити крапельний полив, який глибоко промочує ґрунт, і коренева система розвивається потужно вглибину. Якщо немає можливості зробити крапельний полив, то тоді поливайте томати у спекотні дні один раз на три дні, а коли не дуже спекотно, а також коли починають уже визрівати перші томати – один раз на п'ять днів, – порадив він. – Якщо дуже часто поливати, стиглі помідори можуть почати тріскатися".

Блогер наголосив, що на якість і кількість урожаю також впливає своєчасне видалення пасинків. Їх потрібно видаляти протягом усього сезону.

"Залишайте перший пасинок, котрий росте під першим гроном. Він самий потужний", – порадив автор ролика.

Щоб помідори щедро вродили, треба також видалити нижнє листя на кущах томатів. За словами городника, поки в першому гроні не зав'яжуться томати, обрізати листя, яке розміщується над ним, не варто.

Блогер також нагадав про важливість підживлення томатів, зазначивши, що свої рослини він підживлював тричі за сезон: уперше – гуматом калію, удруге – борною кислотою, а втретє – знову гуматом калію.

Автор ролика розповів, що кількість урожаю залежить також і від своєчасності збирання плодів.

"Коли ми збираємо дозрілі томати, то перенаправляємо поживні речовини на дозрівання інших плодів. Якщо врожай вчасно не збирати, то й визрівати томати будуть повільніше, – розповів блогер. – Завдяки цим секретам томати будете відрами збирати".