Зробіть це якнайшвидше, інакше троянди загинуть. Садівник розповів, що робити, якщо влітку біля кущів з'явилися бічні пагони

Бічні пагони можуть з'явитися через пошкодження кореневої системи троянд
Фото: depositphotos.com

Британський садівник Вільям Мітчелл із розплідника Sutton Manor Nursery в коментарі, який 13 серпня опублікували на сайті видання Daily Express, розповів, як правильно доглядати троянди, якщо в серпні біля кущів з'явилися відростки, котрі не є частиною основного пагона.

За словами Мітчелла, садівникам треба позбуватися цих частин "якнайшвидше", оскільки такі відростки можуть бути дуже небезпечними. Садівник зазначив, що бічні пагони ростуть дуже швидко і можуть забрати поживні речовини й воду в основного тіла рослини, що, зі свого боку, послабить троянду і призведе до її загибелі.

Мітчелл підкреслив, що відростки зазвичай з'являються влітку після пошкодження коріння рослини, а процес видалення може бути досить трудомістким.

Садівник порадив видаляти пагони якомога ближче до кореня. За словами експерта, щоб гарантувати видалення більшості базальних бруньок, їх треба відривати, а не обрізати. Це роблять для того, щоб зменшити ймовірність повторного росту.

Профілактикою появи таких відростків, наголосив Мітчелл, є регулярний полив троянд, своєчасне видалення зів'ялих квіток і сезонне обрізання.