Зробіть це на грядці вчасно – інакше шпинат буде неприємним на смак

Шпинат добре реагує на холод
Фото: depositphotos.com

Оскільки шпинат можна зрізати за чотири-п'ять тижнів після появи сходів, посіяти його можна наприкінці серпня – на початку вересня, щоб збирати пізньої осені. Про правила садіння розповіло видання "На пенсії".

Шпинат є холодостійкою культурою, тому насіння можна сіяти до другої половини вересня. Низькі температури допомагають зберегти свіжість і поживні речовини шпинату.

Перед посівом насіння шпинату потрібно замочити на блюдце з водою і залишити їх у теплому місці на один-два дні. Перед посівом насіння підсушують до сипучого стану.

Для садіння шпинату вибирають освітлену й родючу ділянку, з добре дренованим ґрунтом. У ґрунті роблять борозенки завглибшки приблизно 1–2 см на відстані не менше ніж 20 см, поливають ділянку й висівають насіння, залишаючи між лініями посіву 5 см. Потім присипають насіння родючим ґрунтом, ущільнюють його і знову поливають.

Шпинат зійде за 10–14 днів. У період його формування важливо регулярно поливати грядку. Коли сформується перший справжній листок, ряди потрібно прополоти і прорідити, залишаючи між рослинами інтервал 10 см.

Листя потрібно зібрати, поки рослини не пішли в колір, оскільки тоді вони стають грубими і неприємними на смак. Зробити це потрібно, коли в розетці утворюється п'ять-шість добре розвинених листків.

Працювати краще вранці, коли спаде роса, зрізуючи розетки із частиною корінця, щоб не розсипалися.