Зробіть це о п'ятій ранку – і білокрилки на листі не залишиться. Український агроном розповів, як захищає капусту від шкідників

За словами агронома, найнебезпечніший період, коли білокрилка перебуває в коконі
Фото: depositphotos.com

Агроном із Павлограда Дніпропетровської області Євген Гостяєв рекомендує боротися з білокрилкою на капусті за допомогою так званої водяної лазні. Про це він розповів у коментарі "PTRK – новини Павлограда".

"Найбільш небезпечний період – коли куколка білокрилки покривається воском. Її дуже важко пробити, вона як у панцирі получається. Нам треба виждать – обробляти або до того, або після", – розповів Гостяєв.

За словами агронома, перед тим, як почати обробляти ділянку від шкідників, треба провести водяну лазню.

"Водяна баня робиться зі шланга з хорошим розпилювачем. Рано-вранці не полінилися, встали – це треба раненько робити. І даємо хороший напор – збиваємо її під листом, на листку. Видно, як вона зливається. Разом з водою в нас вона зливається", – зазначив городник.

Гостяєв додав, що за день після водяної лазні можна вже проводити оброблення або органічними, або хімічними препаратами з прилипачем.

Контекст:

Городники використовують для боротьби з білокрилкою на капусті також народний засіб, приготовлений за цим рецептом.

Ще можна використовувати для захисту врожаю бакову суміш, приготовлену з інсектицидів "Турбо Престо", "Конфідор" і "Альфа-Супер", які впливають на популяцію білокрилки.