Зробіть це із цибулиною тюльпана у вересні – і він весною випустить не листя, а великі квіти

Тюльпанам для цвітіння треба пройти період холоду
Фото: depositphotos.com

Тюльпани радять садити під зиму, адже холод забезпечує цибулинам період спокою, потрібний для формування квітки. Як правильно посадити тюльпани восени, щоб вони квітли у травні, розповіло УНІАН.

Тюльпанам треба пройти період холоду й заморожування, щоб видати квітку. Саме тому вони не цвітуть у горщиках удома, а лише випускають листя. Квітникарі радять садити цибулини тюльпанів восени, а не навесні, оскільки холод є потрібним для формування квітки в цибулині. Пророщування цибулин у холодильнику до весни, як свідчить практика, не завжди дає бажаний результат.

Коли краще садити тюльпани восени, залежить від регіону й погоди. Зазвичай це період із середини вересня до середини жовтня. Щоб визначити оптимальний час, треба враховувати, що цибулинам для вкорінення потрібно приблизно чотири тижні. Тому висаджувати їх у ґрунт варто орієнтовно за місяць до настання стійких холодів, інакше вони можуть підмерзнути й загинути.

Оптимальний час для висаджування тюльпанів – із середини вересня до середини жовтня, залежно від регіону й погодних умов. Цибулини потрібно висадити приблизно за місяць до настання стійких холодів, щоб вони встигли вкорінитися.

Перед висаджуванням цибулини треба оглянути: вони мають бути здоровими, щільними, гладкими, без плям і тріщин. Ідеальний діаметр цибулини – 3–4 см. Перед висаджуванням рекомендують продезінфікувати їх у фунгіциді протягом пів години.

Як садити тюльпани

  1. Оберіть сонячне місце з пухкою землею.
  2. Цибулини висаджують на відстані 10–15 см.
  3. Глибина висаджування цибулини – на три її висоти (або на дві висоти, якщо ґрунт важкий).
  4. Дітки цибулин садять у лунки завглибшки приблизно 8 см.
  5. У кожну лунку можна внести по 1 ч. л. суперфосфату подвійного і деревної золи, перемішавши їх із ґрунтом.

Таке висаджування забезпечить вашим тюльпанам гарний старт і рясне цвітіння навесні.