Зробіть це в серпні – і наступного року зберете щедрий урожай смородини

У серпні, коли закладаються бруньки, потрібно провести санітарне обрізання смородини, під час якого гілки обрізають приблизно на 15–20 см
Фото: depositphotos.com

Щоб зібрати щедрий урожай смородини наступного року, городники рекомендують у серпні правильно підготувати кущі до нового сезону. Про те, як це зробити, розповідають 16 серпня на сайті українського видання "На пенсії".

За словами городників, у серпні, коли закладаються бруньки, потрібно провести санітарне обрізання кущів, під час якого гілки обрізають приблизно на 15–20 см. Також важливо видалити старе й пошкоджене листя.

"Огляньте кущ і приберіть усе скручене, сумнівне, в'яле. Це допоможе кущу оздоровитися", – ідеться у статті.

Крім того, у серпні потрібно підживити смородину за допомогою добрива, до складу якого входять фосфор і калій.

"Після підживлення потрібно полити кущі. На один дорослий кущ потрібно три відра води, для молодших можна два, – порадили автори. – Якщо немає дощів, то смородину потрібно поливати раз на тиждень, виливаючи під кожен кущ у борозенки до трьох літрів відстояної теплої води. Смородина дуже любить воду, але перезволоження не витримує й може почати гнити".

Також комплекс робіт передбачає аерацію ґрунту.

"Повставляйте вила в землю, але на відстані 30 см від кущів, щоб не задіти кореневу систему. Так ви забезпечите кращий доступ повітря", – ідеться у статті.