Зробіть це одразу після збирання врожаю – і буряк буде солодким і пружним. Городниця розповіла, як правильно зібрати з городу коренеплоди

Зрізати бадилля на буряках краще одразу після того, як урожай буде зібрано
Фото: depositphotos.com

Авторка українського YouTube-каналу про садові й польові роботи "Городниця з Одеси" 11 серпня в новому ролику розповіла, як правильно збирати врожай буряків, щоб вони зберігалися довго.

"За рахунок своїх помилок я втрачала до половини зібраного врожаю, – зізналася блогерка. – На щастя, зараз мій буряк зберігається відмінно до нового врожаю".

За словами городниці, є простий алгоритм збирання і зберігання врожаю.

"Найважливіше у збиранні буряка – не поспішати й не висмикувати його за бадилля із землі. Це призведе до появи тріщин, через які піде швидке гниття плодів", – розповіла блогерка.

Авторка ролика натомість порадила обережно підкопувати коренеплоди лопатою й виймати їх після цього із землі.

"Треба прибирати буряки в ранкові години, бо в цей час максимальна концентрація цукрів і поживних речовин у коренеплоді", – наголосила вона.

Блогерка порадила збирати врожай, щойно він дозрів, інакше буряк почне викидати квітконоси й після цього плоди вже неможливо буде зберегти. Авторка ролика також порекомендувала зрізати бадилля одразу після того, як урожай буде зібрано.

"Якщо дати буряку полежати з бадиллям хоча б кілька годин, коренеплоди почнуть втрачати пружність через відтік живлення до листя, – пояснила авторка відео. – Обрізати бадилля потрібно відразу ж, як тільки висмикнули із землі коренеплід".