Зробіть це з листям петрушки – і зможете насолоджуватися свіжою зеленню до пізньої осені

Петрушці потрібно давати можливість відновитися
Фото: depositphotos.com

Щоб можна було довго збирати врожай петрушки, потрібно не лише удобрювати ґрунт, а й обрізати вчасно нижнє листя. Про правила обрізання петрушки розповіло видання "На пенсії".

Регулярно обрізайте петрушку: щоб вона не перетворилася на кущ із висохлих паличок, необхідно регулярно обрізати її. Не обрізайте занадто ретельно – залиште трохи листочків на рослині. Так вона зможе швидше відновитися й далі рости.

Відривайте листя знизу. Починайте з обривання листя знизу стебла, тим самим даючи петрушці можливість розростатися вгору.

Після рясного збирання врожаю залиште рослину відпочити. Це дасть їй змогу відновити сили й повернутися до активного росту. Після частого обрізання петрушка краще росте, але важливо не перестаратися й не ослабити рослини.

"Дотримуючись цих простих порад, ви зможете насолоджуватися свіжою й соковитою петрушкою до пізньої осені. А щоб рослина тішила вас довше, не забувайте удобрювати ґрунт, підтримувати оптимальну кількість вологи та не допускати перегріву коренів", – зазначили в матеріалі.