Як самостійно приготувати розчин для миття підлоги без хімікатів. Поради

За допомогою якісних розчинів можна також прибрати неприємний запах
Фото: depositphotos.com

Щоб постійно під час прибирання не контактувати з хімічними засобами, можна використовувати альтернативу: приготувати очищувачі зі щадних інгредієнтів. Як це зробити, пояснило видання Shuba.

Оцет

Оцет допомагає видаляти бруд, кіптяву, жир і неприємні запахи.

Для приготування очищувального розчину потрібно розвести оцет із водою в рівних пропорціях. Дати суміші постояти кілька хвилин. Під час миття ганчірка має бути вологою, а не мокрою.

Після миття оцтом можна пройтися по поверхні ганчіркою, злегка змоченою у воді.

Сода

Це дрібноабразивний порошок, тому може впоратися з брудом і жиром, не пошкоджуючи поверхні. Але харчову соду не рекомендують використовувати для паркету і кам'яних матеріалів.

Потрібно змішати 200 г харчової соди і таку кількість води, щоб отримати густу пасту. Натерти сумішшю підлогу і залишити на кілька хвилин. Потім обережно промити чистою ганчіркою.

Сік лимона

Як і оцет, свіжий лимонний сік ефективно видаляє жир через високий уміст кислоти. Кислота в лимонах розщеплює жирні плями й залишає приємний цитрусовий аромат.

Щоб приготувати очищувальну суміш, потрібно змішати одну частину свіжовичавленого лимонного соку з двома частинами води й ретельно перемішати. Нанести на забруднені ділянки та добре потерти.

Перекис водню

Цей дезінфікувальний засіб здатний усунути плями на різних поверхнях: пористих і непористих. Перекис можна використовувати як для дерев'яних, так і для килимових покриттів.

Щоб зробити розчин, треба влити одну склянку перекису водню у 3,5 л води. Для протирання підлоги використовувати ганчірку з мікрофібри або неабразивну тканину. Після протирання витерти підлогу насухо. Для чищення килимових покриттів треба використовувати слабший розчин.