Зробіть це на самому початку – і рис вийде розсипчастим, ароматним і не злипатиметься. Лайфхак

Перед тим як обсмажити рис, промийте його під холодною водою
Фото: depositphotos.com

Щоб рис вийшов смачним і апетитним, його рекомендують перед приготуванням попередньо обсмажити. Про цю кулінарну хитрість розповідають у статті, опублікованій 6 вересня на сайті Ukr.Media.

Обсмажування рису перед варінням допомагає зробити його розсипчастішим та ароматнішим. У процесі обсмажування крупа вкривається тонкою плівкою, завдяки чому під час приготування у воді не злипнеться. Окрім того, зазначають у статті, обсмажений рис набуває приємного горіхового аромату, який надає страві насиченішого смаку.

Як обсмажувати

Перш ніж обсмажити крупу, промийте її під холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль. Після промивання дайте рису повністю висохнути. Для цього можна відкинути його на друшляк. Перед обсмажуванням розігрійте сковороду й додайте трохи олії. Викладіть рис рівним шаром і обсмажуйте на середньому вогні, регулярно помішуючи. Рис має стати напівпрозорим, сухим і злегка золотистим. Цей процес займає лише кілька хвилин.

Обсмажувати рис можна й на сухій сковороді, а також додати у процесі обсмажування цибулю, моркву або болгарський перець для збагачення смаку й надання більшої насиченості страві.

Обсмажувати круглозернисті сорти рису не рекомендують, тому що вони однаково залишаться м'якими й липкими після варіння.