Blackout Tuesday. Ріанна, Гранде, Свіфт, Radiohead, The Rolling Stones виступили проти расизму

Свіфт: Життя чорних важливе
Фото: taylorswift / Instagram

Американські співачки Ріанна, Аріана Гранде, Тейлор Свіфт, британські гурти Radiohead, The Rolling Stones підтримали акцію проти расизму у світі.

Світові знаменитості у вівторок, 2 червня, опублікували в Instagram чорний квадрат у межах акції Blackout Tuesday, висловившись у такий спосіб проти расизму після вбивства поліцейськими темношкірого чоловіка Джорджа Флойда. Ініціаторами акції стали темношкірі жінки, які працюють у музичній індустрії, – Джаміля Томас і Бріанна Аг’єманг. Вони створили сайт theshowmustbepaused.

Також пояснили, що значна частина доходів музичної галузі надходить від темношкірих артистів, і закликали "поставити шоу на паузу".

Чорний квадрат з'явився на сторінці Ріанни.

Співачка Аріана Гранде приєдналася до акції.

До акції приєдналася співачка Тейлор Свіфт.

"Black Lives Matter", – написала вона, що буквально перекладають як "Життя чорних важливе". Це інтернаціональний рух за права темношкірих людей.

Британський гурт Radiohead також опублікував чорний квадрат.

Британський гурт The Rolling Stones також опублікував чорний квадрат.

"Мік, Кіт, Чарлі та Ронні підтримують усіх, хто виступає проти расизму, насильства або фанатизму", – ідеться у підписі.

Темношкірий американець Флойд помер 25 травня незабаром після жорсткого затримання поліцейськими, один з офіцерів його душив. Як стало відомо, патрульні підозрювали Флойда в тому, що він розрахувався підробленою 20-доларовою купюрою.